Obuka Barmena

BARMENS

PRIJAVI SE NA OBUKU ZA BARMENA

Udruženje Barmena Novog Sada, BARMENS, Vam donosi idealnu priliku da savladate osnove izrade koktela, naučite više o baru i njegovoj istoji.
Da li želite da impresionirate prijatelje na druženjima ili želite da postanete profesionalac, Udruženje Barmena Novog Sada BARMENS nudi seftifikovanu obuku, koja je priznata od strane svetskih kruz kompaniija.
Zašto ne bi izašli sa svojim znanjem u svet?!

BARMENS je izvršio obuku za više stotina polaznika, naši barmeni rade na svim kontinentima!

Brza, lagana i povoljana obuka oduševiće će sve polaznike, uneti kreativnosi i podstaknuti maštu u njihove živote. Nikada više nećete gledati, a ni poslužiti pića na isti način.

Ukoliko želite da izgradite karijeru u bartendingu, steknete prednost nad konkurencijom, dobijate najbolje poslove i odlično zarađujete,  sertifikovana obuka za profesionalne barmene Udruženja barmena Novog Sada će vam pružiti trening i znanja koja su vam neophodna za uspeh.

Tokom obuke Vas učimo o:

IDEALAN BARMEN - LIČNOST

Ko je barmen, šta čini ličnost jednog barmena, kako postati idealan barmen!

ISTORIJA BARA, ALAT

Kad je nastao prvi bar, kad je nastao prvi koktel, koji alat Vam je potreban za rad…

BEZALKOHOLNI NAPICI

Kako dekorisati idealno bezalholna pića i koktele, šta koristimo za dekoraciju…

FERMENTACIJA, DESTILACIJA

Koji su procesi destilacije i fermentacije. Destialcija i fermentacija piva, viskija…

LIKERI

Šta su likeri, Klasifikacija likera, Industrijski i domaći likeri

ŽITNI DESTILATI

Šta su žitni destilati, koja pića se proizvode žitnom destilacijom, Votka, Viski, Gin…

BILJNI DESTILATI

Šta su biljni destilati, Koja pića se proizvode biljnom destilacijom, Mescal, Tequila, Rum

VOĆNI DESTILATI

Šta su voćni destilati, Koja pića se proizvode voćnom destilacijom, Rakija

VINO I VINSKI DESTILATI

Vrste i sorte vina, šta se dobija od vinskih destilata, vinjak…

KAFA ČAJ

Priča o kafi, Način pripreme kafe, Vrste kafe, ostali topli napici, čaj…

BARMENS

SERTIFIKOVANA OBUKA BAMENA

Za pravljenje dobrih koktela potrebna je spretna ruka, poznavanje određene tehnike, ali i odgovarajuća oprema. U sklopu teorijske nastave polaznici uče o tome šta znači posao barmena, istoriji bara, o osnovnoj podeli pića, barskoj opremi i barskom inventaru, ugostiteljskoj opremi, higijenskim standardima, organizaciji bara, tržištu i komunikaciji sa gostima i zaposlenima i drugim aspektiva ovog posla. Sastavni deo teorijske obuke podrazumeva i rukovanje barskom opremom i njeno prepoznavanje klasifikacija i numeracija barskih čaša prema svetskim standardima.

Jedini zahtev koji se postavlja pred kandidate je da budu stariji od 16 godina, pošto je to donja zakonska granica za konzumiranje alkohola u našoj zemlji.

Kursevi traju 7+1 i podrazumevaju praktičan i teorijski deo. Teorijski deo uvek se održava u prepodnevnim satima, dok se praktična nastava izvodi popodne, za barom. Polaznici tokom obuke nauče da naprave oko 30 različitih koktela.

Po završetku obuke, organizuje se test, odnosno provera stečenih znanja. Nakon položenog teorijskog dela polaznicima se omogućava polaganje praktičnog dela. Ukoliko polože oba dela testa, polaznici dobijaju sertifikate.